Aluekehitysjohtajahaku avautuu Pohjois-Savon liitossa

28.10.2024

Tänään kokoontunut maakuntahallitus päätti julistaa haettavaksi aluekehitysjohtajan viran. Aluekehitysjohtaja johtaa Pohjois-Savon aluekehitys- ja ohjelmatyötä yhdessä kuntien, elinkeinoelämän ja muiden keskeisten kumppaneiden kanssa. Keskeisiin tehtäviin kuuluvat laaja-alainen kansallisen ja EU:n alue- ja rakennepolitiikan toteutuksen edistäminen sekä edunvalvonta vastuualueidensa osalta yhdessä maakuntajohtajan kanssa.

Aluekehitysjohtaja toimii maakuntajohtajan sijaisena ja johtoryhmän jäsenenä. Tehtäväkohtainen palkka on 6778 euroa. 

Kelpoisuusehtona virkaan on ylempi korkeakoulututkinto sekä käytännön kokemus toimialan tehtävistä. Virkaan valittavalta edellytetään vahvaa ja monipuolista käytännön kokemusta aluekehitystyöstä, kansallisten kehittämis- ja rahoitusinstrumenttien tuntemusta sekä erinomaista suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää käytännössä osoitettuja johtamis- ja yhteistyötaitoja. Eduksi katsotaan kokemus yhteistyöstä elinkeinoelämän, opetus- ja tutkimusyhteisöjen kanssa sekä kansainväliseen toimintaan liittyvästä asiantuntemuksesta. 

Haku avautuu tällä viikolla ja päättyy 17. marraskuuta. Haastattelut valituille pidetään tiistaina 26. marraskuuta. 

Nykyinen viranhaltija Satu Vehreävesa on irtisanoutunut henkilökohtaisten syiden takia. Hän on toiminut aluekehitysjohtajana vuodesta 2011 lähtien.

Esityslista, maakuntahallitus 28.10.2024