Tahkon kehitys yhä vain kiihtyy

05.09.2024


Tahkon kehitys kiihtyy entisestään, kun reaaliaikaisen tiedon avulla voidaan panostaa uusiin investointeihin ja kiihdyttää Tahkon kasvua, toteaa Tahkon Kehitys Oy:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Suutarinen.

Tahkon kehittäminen nojaa yhä enemmän oikeaan ja ajantasaiseen koko Tahkon tietoon, jota kesäkuussa 2024 käynnistynyt Pohjois-Savon liiton rahoittama (AKKE) Smart Tahko Digi Master Plan -määrittelyhanke vie käytäntöön. Tämä hanke on jatkumoa vuosien 2020–2023 aikana toteutettujen Smart Tahko -hankkeiden saavutuksille ja toimenpiteille.

– Viime vuosien aikana tiivistynyt ja kasvanut Tahkon yhteishenki sekä yhteinen tekeminen mahdollistavat myös tiedon jakamisen ja yhteisen aluekehittämisen, kertoo Tahkon Kehitys Oy:n Pekka Vihma.

Tavoitteena on kehittää Tahkon matkailualueen älykkyyttä ja digitalisaatiota entisestään. Hanketta hallinnoi ja toteuttaa Tahkon Kehitys Oy:n projektipäällikkö Kari Heiskanen yhteistyössä kartta- ja paikannuspalveluihin erikoistuneen Zoneatlas Oy:n kanssa. Zoneatlas on kokenut digitalisaatiohankkeiden ja teknologiakehityksen toimija, ja heillä on vankka asiantuntemus tiedolla johtamisesta sekä paikkatiedon hallinnasta.

– Jo tehdyn työn aikana on tunnistettu, että alueelta on paljon tietoa saatavilla. Tätä tietoa ja älykkäitä menetelmiä yhdistämällä saadaan kaikille toimijoille voimaa tulevaisuuden kehittämishankkeiden ja päivittäisen työn tehostamista varten. On hienoa olla tekemässä tätä työtä näin vauhdikkaasti kehittyvällä alueella, kiteyttää Zoneatlaksen toimitusjohtaja Teemu Joensuu.

Hankkeessa otetaan ensiaskelia koostettuun tietoon ja vuoropuheluun alueen toimijoiden kanssa. Tarkoituksena on, että toimijat osallistuvat aktiivisesti tiedon jakamiseen ja hyötyvät aidosti hankkeen kokonaisuudesta. Työ toteutetaan ihmiset edellä ja Tahkon parhaaksi, sillä tietojärjestelmähankkeiden menestys riippuu pitkälti käyttäjien sitoutumisesta ja tehokkaasta hyödyntämisestä. Zoneatlaksen erityisasiantuntijoiden aiempi Tahko-tuntemus ja laajat verkostot ovat keskeisessä roolissa hankkeen onnistumisessa.

Kuva: Wille Markkanen

Lisätietoja:
Lauri Suutarinen, Tahkon Kehitys Oy, hallituksen puheenjohtaja, p. 050 597 5397
Teemu Joensuu, Zoneatlas Oy, p. 050 373 9997
Pekka Vihma, Tahkon Kehitys Oy, p. 0400 485 444
Kari Heiskanen, hankkeen projektipäällikkö, p. 050 367 3129