Kulttuurin ja luovien alojen työryhmä järjestäytyi

29.08.2024


Työryhmän jäsenten toiveita ryhmän toiminnalle.

Kulttuurin ja luovien alojen työryhmä piti maanantaina 26. elokuuta järjestäytymiskokouksen, jossa hahmoteltiin ryhmän toimintaa ja tavoitteita.

Pohjois-Savossa kulttuurilla ja luovilla aloilla menee strategisella tasolla hyvin. Pohjois-Savon kulttuuristrategia 2022–2030 sekä Luova Savo – luovien alojen kasvu ja yhteistoiminta Pohjois-Savossa -ohjelma valmistuivat muutamia vuosia sitten.

– Uuden laajan työryhmän tarkoitus on nimenomaan keskittyä enemmän strategioiden toimeenpanoon, maakuntajohtaja Tytti Määttä kokouksen alussa korosti.

Työryhmään kuuluu laaja joukko eri taiteen alojen ja oppilaitosten edustajia, ja kokoonpanossa on pyritty myös alueelliseen kattavuuteen. Työryhmä kokoontuu 3-4 kertaa vuodessa ja kokoukset ovat pääosin teema-kokouksia, joihin kutsutaan tarvittaessa asiantuntijoita myös ryhmän ulkopuolelta. Ryhmä hyödyntää työskentelyssään Teams-alustaa myös varsinaisten kokousten välillä. Erilaisten ryhmien muodostuminen ja ideoiden kehitteleminen ja toteutus ryhmän sisällä ja ulospäin on suorastaan suotavaa. Lisäksi on tarkoitus lisätä taiteen, kulttuurin ja luovien alojen näkyvyyttä kirjoittamalla kannanottoja, blogitekstejä ja tiedotteita jokaisesta kokouksesta.

Yksi työryhmän keskeisiä tavoitteita on verkostoituminen eri taiteen alojen, oppilaitosten, yritysten ja hyvinvointialueen kesken. Jo ensimmäinen tapaaminen osoitti, että tällaiselle työryhmälle on selvästi tilausta. Vielä kokouksen jälkeen innostunut puheensorina kaikui maakuntatalon käytävillä, kun ajatuksia vaihdettiin ja ideoita kehitettiin eteenpäin.

Ryhmän puheenjohtajana toimii maakuntahallituksen puheenjohtaja Mira Kokkonen, ja kokouksessa varapuheenjohtajaksi valittiin Savonia-ammattikorkeakoulun luovan talouden TKI-asiantuntija Raisa Leinonen.

Laaja työryhmä kokoontuu seuraavan kerran marraskuun loppupuolella ja teemana näillä näkymin on tapahtuma-ala ja matkailu.

Lue lisää

Aihealueet heimotyökulttuuri Jaa artikkeli
/media/8-yhteystiedot/henkiloston-yhteystiedot-sivu/henkilosto/merenniemijanna3_400x400px.jpg

Tietoa. Taitoa. Tekoja.

Janna Merenniemi |Aluekehitysasiantuntija
+358447142620 janna.merenniemi@pohjois-savo.fi